Nyt on sitten takana viikko vähän normaalimpaa elämää. Viikonloppukin vietettiin kotosalla, kun nää laittaa niiden taloa myynti-/valokuvauskuntoon. Perjantai aamulla kuorma-auto kävi kippaamassa meidän pihaan lastin puuhaketta, joka sit lauantaina lapioitiin kukkapenkkeihin. Oli aika mielenkiintoista, kun tiesin vaan, että jotain tulee meidän pihaan iso kasa, mutta en tienny mitä, kun en ymmärtäny sitä sanaa. Mutta joo, puuhaketta se sitten oli :D Lauantaina oli siis pääasiassa pihatöitä. Illalla Celinalla oli sen kaverin polttarit ja me muut mentiin keskustaan johonkin japanilaiseen kynttiläjuttuun Celinan suosituksesta. Se oli aika... omituinen tapahtuma. Tavattiin siellä Floss (Celinan veljen vaimo) lapsineen ja koska se tapahtuma nyt ei ollu todellakaan mikään maailman mielenkiintoisin, lähdettiin aika nopeasti ydinkeskustaan, eli civiciin, syömään. Se oli siis ensimmäinen kerta kun kävin civicissä. Ja mitä mä siitä sanoisin? Noh, odotin jotain Helsingin keskustan tapaista, mutta tää oli kyllä pienempi. Canberra on niin jännä kaupunki, kun se on rakennettu niin laajalle alueelle. Asukkaitahan täällä on samanverran kuin Helsinki-Vantaa-Espoolla, ja tietysti täältä löytyy kaikkia pääkaupungille ominaisia tärkeitä, isoja, hienoja rakennuksia, mutta muuten keskusta oli kyllä yllättävän pienen oloinen. Sanoisin, että pienempi kuin Helsinki, mutta isompi kuin Tampere. Canberran sisällä on kyllä sitten paljon sellaisia pienempiä keskuksia, jotka on suunnilleen Pietarsaaren kokoisia, eli ihmisten ei oikeastaan tarvi juuri koskaan käydä civicissä, varsinkaan jos sattuu asumaan aika laitakaupungilla. Syömisen jälkeen lähdettiin ajamaan kotia kohti. Kevin kysy, haluanko käydä Black Mountainilla, kun oltiin siinä lähellä, ja tottakai halusin. Black Mountain on sellainen vuori keskellä Canberraa (nää vuoret täällä on sellaisia pieniä jäännösvuoria, vähän niin kuin Lapin tunturit) ja sen päällä on tv-torni, jossa on näköalaravintola ja kaikkea. Tosin koska oli myöhä, ei menty sinne torniin, mutta ajeltiin autolla Black Mountainin päälle. Koska oli pimeää, sieltä näki tosi hienosti kaikki kaupungin valot. Sit ajeltiin kotiin, lapset meni nukkumaan ja me katottiin leffa.
 

                                                                     
                                                                                                          Tower Black Mountain

Sunnuntaina oli soccer harkat taas aamusta, eli Jake pelas, Kevin valmensi, Celina manageroi ja minä tein scoringia (laskin siis maalipisteitä). Sitten en enää muistakaan mitä muuta sunnuntaina tapahtu, eli ei varmaan mitään ihmeellistä. Ai niin, ihan aamusta käytiin hakemassa kukkia puutarhaan ja siinä samalla syötiin kuumia donitseja aamupalaks. Viikonloppu oli tosi lämmin ja nyt oon ihan ruskea! Normaalisti täällä on lokakuussa +20 astetta lämmintä, mutta viikonloppuna ja maanantaina oli +29. Sain siis vähän esimakua tulevista keleistä :D Eikä edes tuntunu missään tuo lämpö. Nyt sitten ilmat viilenee taas, tänään taitaa olla +15 ja huomenna +14.

Kuningatar on muuten ollu vierailulla Canberrassa viime viikon keskiviikosta lähtien. Se on ollu huikean iso juttu täällä, koska kuningatar, kun se kerran Briteissä asuu, käy Ausseissa vain aniharvoin. Uskon, että kuningatar Elisabeth on vieläkin täällä, mun mielestä ne sano uutisissa, että se lähtee vasta huomenna Melbourneen. Eilen illalla kun Kevin ja Celina oli tulossa kotiin pelaamasta Touch Footballia, ne sano, että yhdessä paikassa niiden matkan varrella oli kauheesti ihmisiä odottamassa tienvieressä kuningatarta. Nää ei kuitenkaan viittiny jäädä sinne. Sillä kuningattarella on ollu pitkin viikkoa puheita ja muita juttuja siellä sun täällä, ja lehdissä aina kerrotaan missä kannattaa olla ja mihin aikaan, jos haluaa nähdä sen. Kuninkaallinen vierailu on siis ihan huiman iso juttu täällä, mutta ei oo kyllä vaikuttanu meidän elämään mitenkään.

Mulla ei oo vieläkään kuvia kenguruista, koska ne yleensä on semmosessa paikassa, että ei voi autolla pysähtyä ottamaan kuvia. Silloin kerran kun oli se iso lauma siellä yhdessä paikassa, ois ollu loistava mahdollisuus, mutta mulla ei ollu kameraa mukana, koska tultiin pelaamasta Touchia ja mulla ei ollu mitään muuta mukana kuin itteni ja vesipullo. Mutta edelleen, kyllä mä varmaan näiden jäljellä olevien kuukausien aikana saan kenguruista kuvia :D Mutta jos palataan vielä tohon Canberran keskusta juttuun, niin tosiaan, jos on turisteilemassa Australiassa, ei kannata suunnata tänne, koska täällä  on sinänsä aika vähän näkemistä. Ja koska koko kaupunki on niin laajalla alueella, pyörällä tai kävellen liikkuminen on hankalaa. Mutta jos menee Australiaan asumaan niin kuin minä, tää on ihan loistava paikka. Kun ajelee joka päivä täällä ympäriinsä niin, että näkee nää hienot maisemat aina, näkee kenguruita ja kaikkea, niin tää on aivan mahtava paikka. Koska ei kaikkialla Australiassa todellakaan oo tällaista! Alunperin Suomessa haaveilin Adelaidesta ja Perthista, mutta nyt en todellakaan vaihtais Canberraa niihin! Luonto on niissä niin erilaista ja mä tykkään olla täällä, missä näyttää perinteiseltä Australialta, sellaiselta miltä sitä aina kuvien perusteella ajattelee, että täällä näyttäis. Ja edelleen myös se, että täällä näkee kenguruita vapaana, eikä tarvi mennä johonkin kummalliseen paikkaan ettimään ja toivomaan, että näkis vilaukselta yhden. Joskin ei kenguruiden näkeminen nyt NIIN siistiä oo. Kenguruista puheenollen, Celina törmäs melkein kenguruun eilen aamulla. Nää vanhemmat ui maanantaisin ja torstaisin aamulla kello 5:30, joten ne ajeli sinne uimavalmennukseensa. Sitten yllätys yllätys uimavalmennus peruttiin ja ajellessaan takas kotiin ne melkein törmäs kenguruun. Celina sano, että oli 40cm kiinni. Ja se oli kuulemma aika iso kenguru, että ois kyllä tullu mukavat kolhut autoon... Mä muuten kerroin näille, että ihmiset käytännössä kuolee melkein aina kun ne törmää hirveen autolla Suomessa ja nää oli aika kauhistuneita, että niin oikeasti tapahtuu.

Ai niin, vielä yks superhauska juttu! Sunnuntaina kun syötiin illallista tv:stä tuli mainos Santa Fun Runista, joka järjestetään Sydneyssä marraskuun lopussa. Kun Kevin näki sen, se juoksi oitis tietokoneelle, ja sit kun kävi ilmi, että se järjestetään just samana viikonloppuna kun me ollaan suunniteltu, että mennään Sydneyyn Celinan siskon luokse, Kevin oli vaan silleen "WE ARE SOOOO GONNA BE THERE!!!!"  Hah hah :D Eli joo, marraskuun lopussa mennään Sydneyyn Santa Fun Runiin. Jaa mikäkö Santa Fun Run on? Se on sellainen 5km juoksulenkki Sydneyn keskustassa (en muista mistä se lenkki alkaa, mutta se päättyy oopperatalolle) ja se juostaan joulupukiks pukeutuneena :''DD Viime vuonna siinä on ollu 16 000 osanottajaa. Oon nauranu itteni kipeeks tolle tapahtumalle, 16 000 joulupukkia juoksemassa Sydneyssä marraskuun lopussa kun siellä on varmaan +30 astetta lämmintä. Jestas, että siitä tulee siistiä!! Jooh, sitä odotellessa... 8D

Koska kaikki ei vielä tiedä miltä nää ihmiset näyttää, niin tässä on yks vanha kuva mun perheestä. Eli Celina, Kevin, Jake ja Chloe.